Hooft & Petiet

Wat is een rustwoning

Ontsnappen aan de bouwrumoer

Wij begrijpen hoe ingrijpend en soms luidruchtig werkzaamheden kunnen zijn bij onderhoud of een renovatie. Daarom maken woningcorporaties soms gebruik van speciale rustwoningen. Rustwoningen zijn er om bewoners van woningen een moment van kalmte te bieden te midden van het bouwrumoer.

Overdag rust, ’s nachts thuis. In tegenstelling tot logeerwoningen of wisselwoningen, biedt een rustwoning een uniek concept. Overdag kunnen bewoners ontsnappen aan het lawaai van de bouwwerkzaamheden en genieten van een rustige omgeving of werken zonder afleiding. ’s Nachts keert men terug naar de eigen vertrouwde woning om te slapen. Zo blijven bewoners nauw bij het renovatieproces zonder concessies te doen aan de nachtrust.

Wat is een rustwoning

Ontdek onze rustwoningen tijdens renovaties!

Rustwoningen zorgen voor een comfortabele onthaasting voor bewoners van te renoveren woningen. Rustwoningen zijn zorgvuldig ingericht en voorzien van alle gemakken die men nodig heeft om overdag te ontspannen, met de kinderen samen te zijn of ongestoord te kunnen werken. Bewoners genieten van een vredige omgeving, weg van de hamerslagen en het lawaai.
In tegenstelling tot logeer- of wisselwoningen, waar bewoners vaak in een nieuwe omgeving moeten wennen, behoudt men met rustwoningen de eigen persoonlijke ruimte. Bewoners kunnen de dagelijkse routine behouden en ’s nachts terug naar de vertrouwde omgeving van het eigen huis.

Benieuwd wat

voor u kan doen?

Benieuwd wat Hooft & Petiet voor u kan doen?